How to choose a coffee

Kā izvēlēties kafiju

Izvēloties kafiju, kas atbilst jūsu gaumei, ir jāpievērš uzmanībai vairākiem svarīgiem faktoriem. Lūk daži no tiem:

  1. Pupiņu veids: arabikai un robustai ir atšķirīgas garšas īpašības. Arabikai parasti ir sarežģītāka un izsmalcinātāka garša ar skābumu un augļu notīm. Robustai ir rupjāka garša ar izteiktu rūgtumu. Izvēlieties pupiņas, kas atbilst jūsu gaumei. 
  2. Grauzdējuma pakāpe: Dažādi grauzdējuma līmeņi dāvā kafijai dažādus garšas raksturojumus. Gaišs grauzdējums saglabā vairāk skābuma un spilgtu augļu nošu, vidējs graudzējums nodrošina līdzsvaru starp skābumu un saldumu, bet tumšs grauzdējums sniedz rūgtāku garšu un intensīvu aromātu. Izvēlieties grauzdējumu, kas atbilst jūsu gaumei. 
  3. Izcelsme: Dažādas valstis un reģioni ražo kafiju ar dažādiem garšas raksturojumiem. Piemēram, kafijai no Kolumbijas parasti ir maiga un augļu garša, kamēr kafijai no Etiopijas var būt spilgtas ziedu un ogu notis. Izpētiet kafijas izcelsmi un izvēlieties kafiju, atbilstoši savai gaumei. 
  4. Piegādātājs: Pērciet kafiju pie drošiem pārdevējiem, kas garantē augstāko kvalitāti un labāko garšu. 
  5. Rekomendācijas un atsauksmes: Izpētiet atsauksmes un citu cilvēku rekomendācijas, jo viņiem var būt līdzīga kafijas gaume. 

Atrast kafiju, kas uz visiem 100% atbilst jūsu gaumei, nav viegls uzdevums. Nāksies nogaršot ne vienu vien iepakojumu, lai atrastu savu mīļāko garšu un aromātu.

Vienmēr pievērsiet uzmanību Arabikas un Robustas proporcijai un grauzdējuma pakāpei, kas vairāk atbilst jūsu gaumei. Balstoties uz šiem datiem, izvēlieties jaunas šķirnes un kafijas zīmolus, lai atrastu savu mīļāko garšu. 

Izvēlieties savu iecienītāko kafijas garšu no mūsu kolekcijas!

Back to blog

1 comment

Спасибо! Очень полезная информация. Всегда удивлялась почему какой-то кофе пьется, как райский напиток, а какой-то, как лекарство. Видимо для моего вкуса нужно выбирать кофе с большим процентом арабики.

Jekaterina

Leave a comment

Best product

Deal of the day

  • 0Days
  • 0Hours
  • 0Mins
  • 0Sec
1 of 3